Blackberry

De eerste Blackberry werd gelanceerd in 1999 en kreeg de naam Blackberry 850, deze had nog een groen/zwart scherm maar had wel een qwerty toetsenbord. Wat nog steeds een van de kenmerken is van de Blackberry. De fabrikant van de Blackberry is RIM wat staat voor Research in Motion. Werd geliefd in de zakelijke markt doordat met op de telefoon zijn mail kon bekijken. De telefoon die zijn oorsprong kent in Amerika is het meest geliefd in de Cariben, hier heeft 45% van de mensen een toestel van RIM.

Concurrentie positie van Blackberry

Echter gaat het niet overal zo goed met de Blackberry, het marktaandeel loopt terug. Gebruikers hebben frequente klachten en de overlevingskans van je Blackberry bij een 2 jarig abonnement is wellicht te klein. Daarnaast kiest de markt voor touchscreen telefoons in plaats van een telefoon met een qwerty toetsenbord. Men kan niet alle applicaties gebruiken, vooral spelletjes die men speelt op een touchscreen telefoon kan men niet spelen.

Blackberry ideaal om mee te smsen en what's appen

Blackberry is een mobiel merk dat meerdere toestellen per jaar op de markt brengt om hun doelgroep te verbreden. De toestellen van Blackberry zijn ideaal voor mensen die veel smsen en what's appen door middel van het qwerty toetsenbord kan je namelijk snel typen. Daarnaast zijn het ook nog altijd vooral de zakelijke apps die het goed doen op de blackberry. Connectiviteit met andere apparaten heeft altijd een grote prioriteit van RIM gehad en lijkt op dit moment de Blackberry uitstel van executie te geven. Apps die het vooral goed doen zijn bijvoorbeeld office achtige apps en belegginsapps. Om je Blackberry toestel langer mooi te houden kan je ervoor kiezen om een hoesje voor je telefoon te kopen. Deze hoesjes zijn er in vele varianten.

De nieuwe toestellen van Blackberry

De Blackberry L-Series en N-Series zullen hier verandering in brengen samen met een nieuw Blackberry 10 besturingssysteem. Men gaat niet alleen voor een qwerty toetsenbord maar ook voor een touchscreen telefoon met een groot scherm. We wachten met spanning af met wat er in het eerste kwartaal in 2013 voor handen zal zijn.