Nokia, connecting people

Nokia, een merk dat van oudsher bekend staat door zijn degelijkheid, dit komt mede door het zijn van de 'moeder van de mobiele markt' de Nokia 3310. Deze was nagenoeg onverwoestbaar en deed het in elke omstandigheid en je kon er natuurlijk Snake op spelen! Deze telefoon had nog geen kleurenscherm maar was enkel voorzien van een groene achtergrond met zwarte letters. Vele mensen hebben tijdens het begin van de mobiele telefoons een Nokia 3310 in bezit gehad.  Een telefoon waarmee ze bereikbaar waren altijd en overal. Nokia speelde snel en goed in op de ontwikkeling die ontstond in de telefoniemarkt.

Nokia telefoons van nu

De huidige telefoons van Nokia hebben geen toetsenbord meer en al helemaal geen groen/zwart scherm. Met de nieuwe Lumia serie moet Nokia zijn plek weer heroveren op een markt met concurrenten zoals Sumsung, HTC, Apple en Blackberry. Dit is wellicht de laatste kans van Nokia om weer aan te haken bij de concurrentie. Doordat ze niet zo veel innovaties en vernieuwingen hebben toegebracht aan hun nieuwe toestellen zijn ze achter gebleven. Het duurde dan ook lang totdat Nokia overstag ging en een telefoon met een touchscreen lanceerde. Wellicht dat de trouwe schare gebruikers van Nokia toch weer gaat voor het bedrijf die de oerdegelijke Nokia 3310 op de wereld bracht. Anders zal het bedrijf niet heel lang meer blijven bestaan, zo stond het bedrijf dit jaar namelijk op het randje van faillissement.

Opvallende toestellen van Nokia

Nokia heeft verschillende opvallende toestellen gemaakt waarmee ze zich hebben proberen te onderscheiden van de andere mobiele telefoon merken. Zo hebben ze Nokia 9210 op de markt gebracht die Word en Excel combineerde met een organizer in een toestel. Nokia N92 is een toestel waarmee Live televisie gekeken kan worden. En ook de Nokia N96 werd op de markt gebracht als smartphone die werkzaam is op 3G netwerk. Dit toestel beschikt over een geheugen van maar liefst 16 GB. Het was een van de eerste toestellen die geschikt waren voor het spelen van flash games. En dat ondanks het zakelijke imago van de telefoon was dit de belangrijkste content die voor deze apparaten is gemaakt.