iPhone

De iPhone is de telefoon die de telefoniemarkt voorgoed heeft doen veranderen. Het idee achter de telefoon was dat men het toetsenbord eigenlijk overbodig vond. Omdat men meer tijd besteed aan het kijken naar het scherm dan het gebruiken van een toetsenbord. Natuurlijk is een toetsenbord wel noodzakelijk maar zo begon het idee achter de iPhone.

Het succes van Apple met de iPhone

Men kwam uit bij een telefoon die geen toetsenbord had maar een aanraakgevoelig scherm waarbij het toetsenbord 'tevoorschijn kwam' wanneer dat nodig was. Het resultaat was de iPhone, een revolutionair apparaat dat de hele markt voorgoed zou veranderen. Men was in het begin sceptisch. Microsoft doopte het om in een verhaal dat gedoemd was om te mislukken. Echter bleek het een gouden uitvinding en vele bedrijven zouden het concept gaan volgen. Bedrijven die te laat in zouden stappen zouden verliezen is achteraf gebleken. Dit is namelijk gebeurd bij de mobiele merken van Blackberry en Nokia.

Het nieuwste toestel, de iPhone 5

De nieuwste iPhone is voorzien van een 4 inch aanraakgevoelig scherm en een A6 processor. Daarnaast is deze voorzien van een 8 megapixelcamera aan de achterzijde en een 720p camera aan de voorzijde. Dankzij de nieuwste update genaamd IOS6 is er ook een Twitter integratie en 200 andere al dan niet grote verbeterpunten verwerkt in het toestel. Het is een telefoon geworden waar je enorm veel applicaties voor kunt krijgen en die je op het kleine schermpje nog altijd versteld doen staan van de grafische capaciteiten. Van zakelijke apps tot de nieuwste trends op gebied van gaming, de iphone gaat aan kop. Door de nieuwe mogelijkheden die de iPhone bijvoorbeeld biedt  op gebied van veilige betaalmogelijkheden zijn speelautomaten heel populair geworden. De iPhone is in Nederland op 28 september gelanceerd op deze dag waren de toestellen dan ook gelijk uitverkocht. Voor de mensen die een iPhone 5 willen kopen hadden zich vroeg moeten plaatsen op de lijsten in de telefoonwinkels.